gevonden, en dan?

Gepost in zoektochten

Je biologische familie is gevonden, en dan? Omdat ieder individu anders is kunnen wij geen unaniem antwoord geven over hoe je het nu verder aan moet pakken. Wij zijn allemaal anders en kijken we ook anders aan tegen hoe je dit verder zou kunnen aanpakken. Echter proberen wij een aantal handvatten aan te reiken waar je rekening mee kan houden.

 

De ontmoeting

Na (lange) tijd zoeken ben je er achter gekomen dat je familie is gevonden. En nu? Ja dat is heel lastig te zeggen hoe je de ontmoeting in jouw geval het beste kan aanpakken. Wat we over het algemeen wel horen is dat het een soort van ‘film’ is die wordt afgedraaid op het moment van de ontmoeting. Er zijn ook geadopteerden die direct een klik voelen.

 

We raden je in ieder geval wel aan om met andere geadopteerden te praten of hun verhalen te lezen om meerdere invalshoeken wat betreft ‘de ontmoeting’ te verkrijgen. Hier is verder een aantal punten dat wellicht interessant is om in gedachten mee te nemen:

 

  • Hoe sta je tegenover de ontmoeting?
  • Ga je alleen de ontmoeting in of wil je dit met anderen doen? (familie / vrienden)
  • Hoe goed heb je kennis van de taal en cultuur? Dat kan handig zijn om hierover nagedacht te hebben zodat je weet wat je enigszins kan verwachten en of je al dan niet een tolk nodig hebt.
  • Denk na over hoe je kunt controleren of de mensen die je gaat ontmoeten daadwerkelijk je biologische familie is? Stel specifieke vragen over je adoptie die alleen jouw biologische ouders zouden kunnen beantwoorden.
  • Wat zijn voor jou verder belangrijke vragen om te stellen aan je biologische familie? Heb je alle vragen en informatie paraat? Wellicht is het goed om datgene wat je wilt weten helder voor ogen te hebben zodat je mogelijk in alle verwardheid, toch nog kernvragen kan stellen.
  • Hoe wil je verder gaan als je twijfels hebt?
  • Omdat er een nieuwe tijd aanbreekt wanneer je je familie ontmoet kan je niet van tevoren bedenken hoe de gehele ontmoeting verloopt. Veel mensen laten het daarom ook maar gewoon over zich heen komen. Achteraf kan je reflecteren en alles voor jezelf op een rijtje zetten.

 

Voor verhalen van geadopteerden die hun ontmoeting heb beschreven / zijn uitgezonden zie de volgende links:

 

www.geadopteerd.eu

www.geboortekaartjesverzameling.nl

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.