haal meer uit je roots

Gepost in haal meer uit je roots

Wat is culturele identiteit? Iets waar wij geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Wel lijkt het er op – op basis van ervaringen – dat er bepaalde culturele aspecten en je identiteit deels tot uiting komen vanuit je genen. Om hier een goed beeld over te krijgen moet je dieper duiken in de wetenschappelijke materie omtrent adoptie, maar niet te vergeten ook verdiepen in de antropologie. De vraag is of  dat überhaupt de weg is om beter inzicht te verkrijgen in je ‘Culturele Identiteit’.

Je zou het ook vanuit een pragmatischere benadering kunnen bekijken door jezelf meer bezig te houden met aspecten rondom Indonesië. Daar waar je van binnen een goed gevoel krijgt zou je je kunnen afvragen of dat voornamelijk voorkomt bij Indonesische mensen. Door middel van boeken te lezen en vragen te stellen aan andere mensen hoe zij jou zien (zie je kenmerken die zij typerend vinden voor Indonesiërs)  kan je al ver komen om beter vat te krijgen op hoe bepaalde genetische karakteristieken hun uitwerking hebben op je persoonlijkheid.

Wij nodigen je daarom ook uit, als je meer wilt weten over culturele aspecten, om deel te nemen aan onze evenementen, die op adoptiegebied de diepte ingaan. Tevens leer je andere geadopteerden kennen en zien hoe zij met hun adoptie omgaan en wat zij daar uit halen. Ook op Indonesië gebied bieden wij veel informatie. Daarnaast zullen bij deze bijeenkomsten ook Indonesiërs zijn waaraan je jezelf kunt spiegelen. In hoeverre ben jij Indonesisch en in hoeverre ben je Nederlander?

Voor onze evenementen zie hier.

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.