Indonesisch eten

Gepost in cultuur

Indonesië staat bekend om haar goede en smaakvolle keuken. Per regio/eiland is een type gerecht weer anders samengesteld. Dat maakt het voor liefhebbers nog interessanter om je te goed te doen aan de diversiteit aan eten.

 

Je kunt eten in restaurants, in malls (grote shopping centers), en er wordt ‘op straat’ van alles verkocht. Als je voor het eerst in Indonesië bent is het een aanrader om geen eten dat op straat wordt verkocht te kopen. Dat heeft te maken met het feit dat je lichaam niet aan de hygiëne gewend is, die in Indonesië beduidend minder kan zijn dan die in Nederland.

 

Degenen die voor langere tijd in Indonesië verblijven kunnen prima genieten van het eten dat langs de kant van de weg wordt verkocht, ook al zal dat waarschijnlijk niet gepaard gaan zonder slag of stoot… Mocht je lichaam er aan gewend zijn dan zal je merken dat het eten vaak smaakvoller en goedkoper is dan in de restaurants. Let daarnaast ook op het gebruik van sambal bij je gerecht. Naast dat je mond moet wennen, moeten ook je darmen wennen…

We proberen je zoveel mogelijk goede gerechten aan te bieden waarvan wij vinden dat je die moet proberen. Eigenlijk is dat onmogelijk wegens de grote diversiteit aan eten. Er wordt ook wel gezegd: ‘eenheid in diversiteit’.

 

De volgende gerechten zijn een aanrader:

 

  • Diverse types sate’s.
  • Diverse types soto’s.

 

Links:

 

Maar mocht je in Indonesie zijn en je wilt zeer speciaal eten dan zijn de volgende restaurants aanraders.

 

Java / Jakarta

 

Bali

 

1. Mozaic – Ubud

2. Ku De Ta – Seminyak

3. Naughty Nuri's Warung and Grill – Ubud

4. Sarong Bali Restaurant – Kerobokan

5. Bumbu Bali - Nusa Dua

 

Bron: http://in.reuters.com/article/2010/01/05/us-food-asia-miele-idINTRE6040NP20100105?sp=true

 

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.