inentingen

Gepost in reis & verblijf

Afhankelijk van waar je exacte vakantiebestemming is en hoe lang je verblijfsduur is, kan bepaald worden welke inentingen voor jou van toepassing zijn. De keuze om je te laten inenten is volledig aan jezelf, maar het is natuurlijk aan te raden het advies van erkende vaccinatiecentra altijd op te volgen. Er is 1 uitzondering; mocht je in de 7 dagen voordat je naar Indonesië gaat, in een land zijn verbleven waar gele koorts voorkomt (link naar GK -landen), dan ben je verplicht je te laten inenten tegen deze ziekte.

 

Voor heel Indonesië geldt dat vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden aanbevolen. Daarnaast wordt een vaccin tegen buiktyfus ook vaak aangeraden. Het is overigens goed mogelijk dat je in het (recente) verleden al eens bent ingeënt tegen één of meerdere van deze ziektes. Kijk daarom, indien je erover beschikt, altijd even in je vaccinatieboekje, want sommige vaccins zijn werkzaam voor wel 25 jaar.

 

Malaria

Zoals gezegd hangt het ervan af waar je in Indonesië naartoe gaat of er nog extra inentingen worden aanbevolen. Het belangrijkste voorbeeld hiervan zijn geen inentingen, maar tabletten die moeten voorkomen dat je malaria krijgt. Op eilanden als Java en Bali is de malaria zo goed als verdwenen, maar op de omringende eilanden is de malariamug zeker nog aanwezig. Laat je daarom goed informeren indien je van plan bent naar risicogebieden af te reizen en zorg ervoor dat je afdoende maatregelen neemt om muggen op afstand te houden.

 

Voor een compleet overzicht van aanbevolen vaccinaties voor Indonesië raden we je de volgende sites aan:

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.