interculturele aandachtspunten

Gepost in ondernemen

Ondernemen in het algemeen kan een zaak van de lange adem zijn. Ondernemen in Indonesië of met Indonesische partners is hier geen uitzondering op. Integendeel. Hieronder een overzichtje aan interculturele issues waar je zoal aan dient te denken.

 

Investeer in mensen

Zoals in de meeste Aziatische landen en ook zo in Indonesie gaat ondernemen en zaken doen anders dan in het Westen. Investeer oprecht in het opbouwen van relaties en de cultuur in plaats van snel geld verdienen. Wees er dus van bewust dat de kans aanwezig is dat het even duurt dat je geld kan verdienen. Relaties opbouwen betekent ook dat ook niet zakelijke aspecten moeten worden meegenomen. Alles verloopt op basis van netwerken en vertrouwen. Dus neem de tijd hiervoor en voorkom frustraties over en weer.

 

“Wij” in het westen kunnen achterdochtig zijn ten aanzien van Indonesië. Echter in Indonesië kunnen ze ook achterdochtig zijn ten aanzien van het westen (angst voor post-kolonialisme). Het Indonesische verleden met Nederland is vaak nog niet vergeten en dit is een extra reden om wederzijds vertrouwen op te bouwen.

 

Veel opkomende landen in Azië moeten wennen aan de westerse cultuur van zaken doen. Gewenning duurt altijd even. Veel opkomende landen zijn pas relatief kort aan het groeien (10-15 jaar). Het aanpassen aan de business cultuur van het land zelf is dus noodzakelijk om te begrijpen hoe je constructief zaken kunt doen. Dat voorkomt veel verwarring en is aldus eerder noodzaak dan bijzaak. Spendeer tijd om aan de band te werken en probeer tot een gezamenlijke aanpak te kiezen die voor alle partijen werkt.

 

Wij nodigen je uit om de volgende boeken te lezen om nader onderzoek te doen aangaande de business cultuur in Indonesië en andere landen.

 

When Culture Collide: Leading Across Cultures, Richard D. Lewis

Riding the Waves of Culture: Understanding Cultural Diversity in Business, Tom Peters

Interculturele Gespreksvoering: Theorie en Praktijk van het TOPOI-Model, Edwin Hoffman

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.