keuze voor een rechtsvorm

Gepost in ondernemen

Hoe je zaken wilt gaan doen, bepaalt onder andere waar je je gaat vestigen en welke rechtsvorm je kiest. Ga je je in Nederland vestigen, dan kan je uit diverse ondernemingsvormen kiezen. Raadpleeg de Kamer van Koophandel voor meer informatie.

 

Zie: http://www.kvk.nl/ondernemen/rechtsvormen/overzicht-van-alle-rechtsvormen/?refererAliasStat=rechtsvormen

 

Wil je in Indonesië een bedrijf starten dan zal je al snel tegen wat barrières aanlopen. Het is namelijk zo dat je in Indonesië geen eenmanszaak kan beginnen als buitenlander. Je kan wel een Perseroan Terbatas (PT) oprichten wat vergelijkbaar is met een BV vorm. Nadeel is wel dat hier grote kosten bij gepaard gaan. Denk dus goed na of je werkelijk een bedrijf in Indonesië wilt oprichten.

 

Joint Venture

Een andere manier om toch in Indonesië voet op aarde te kunnen krijgen is door een Joint Venture te vormen. Echter is de moeilijkheid hiervan dat jouw bedrijf een toegevoegde waarde moet hebben.

 

http://www.healyconsultants.com/company-incorporation/indonesia-joint-venture.html

 

Samenwerken met Nederlandse bedrijven gevestigd in Indonesië

Wellicht is het een idee om je toegevoegde waarde voor een Nederlands bedrijf aan te bieden die zaken doet met Indonesië en/of gevestigd is in het land. Ook hier moet je je er goed bewust er van zijn dat je van echte toegevoegde waarde moet zijn.

 

Export / import

Een optie is ook om partijen te vinden die een bepaald product willen importeren naar Indonesië of exporteren vanuit Indonesië. In het laatste geval zal je minder barrières tegenkomen dan in het eerste geval. Let wel op bij de export van producten dat je alle exportdocumenten compleet hebt en dat je weet dat wat je exporteert op legale wijze gebeurt.

 

Denk je er aan om producten te exporteren dan raden we je aan om een product te kiezen dat uniek is t.o.v. de andere producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Het kan goed zijn dat iemand anders je al voor is met het op de markt brengen van het product.

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.