niet gevonden

Gepost in zoektochten

Het lukt niet altijd om je biologische familie te vinden. Hoe de meesten met deze situatie omgaan verschilt ook per individu. Wat we je in ieder geval aanraden is om nog eens goed te kijken wat er precies gedaan is in jouw zoektocht en probeer uit te sluiten dat er iets over het hoofd is gezien. Neem daarom dan nog eens een kijkje in voorbereiding en aanpak om te zien wat je nog kunt doen.

 

Lukt het nu echt niet en je begint te merken dat de kans van slagen nihil is, dan heb je in ieder geval er alles aan gedaan desondanks het negatieve resultaat. Toch vinden wij dan dat je trots op jezelf mag zijn dat je het geprobeerd hebt. Maar toch, het gevoel om over je roots te weten te komen, blijft daar. Er zijn enkele vervolgstappen die je zou kunnen nemen:

 

  • Praten met andere geadopteerden die hetzelfde hebben ervaren en informatie uit te wisselen. Andere invalshoeken geven mogelijk een andere beeld op hoe je met het gegeven van het niet kunnen vinden kan omgaan.
  • Meer met Indonesië doen. Dat wil zeggen de cultuur beter leren kennen. Bepaalde identiteitsaspecten zouden nogal in de cultuur te vinden kunnen zijn. Je genen zijn volbloed Indonesisch. Wellicht zijn er overeenkomsten met de Indonesiërs?! Overeenkomsten waarvan je geen weet van had. Hoe zit het met bepaalde karaktertrekjes? Zijn die universeel? Meer met Indonesië doen kan bijvoorbeeld gedaan worden door:
    • In Nederland in contact treden met Indische en Indonesische mensen. Door met hen te praten leer je het een en andere. Wellicht worden er behoeftes geactiveerd waarvan je geen notie had dat die er waren.
    • Een tijd verblijven in Indonesië. Uit vele gesprekken met geadopteerden die dat hebben gedaan, hebben ze bepaalde zaken geleerd rondom wie ze zijn. Dat kan ook een hele positieve impact hebben op de rest van je leven.
  • Een DNA roots testen ondergaan. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om een idee te krijgen over jouw (raciale) achtergrond door een DNA roots test te doen. DNA onderzoek staat relatief nog in de kinderschoenen en het is daarom ook een vrij nieuwe benadering van je roots. Inhet gunstigste geval zelfs lukt het je om je biologische familie te vinden. Maar sowieso is het een interessante manier om meer inzicht te krijgen over je genetische afkomst. Om een idee te krijgen wat het precies inhoudt hebben we op onze website een exclusief rootsverhaal m.b.t. dit onderwerp.

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.