visum regelen

Gepost in reis & verblijf

Om Indonesië binnen te komen als Nederlander heb je een visum nodig. Afhankelijk van het verblijfsdoel en de verblijfsduur staan er diverse visa ter beschikking.

 

De volgende visa zijn beschikbaar:

  • Een toeristenvisum (max. 30 of max. 60 dagen)
  • Een sociaal-cultureel visum (max. 6 maanden)
  • Een multiple-entry visum (max. 60 dagen per bezoek, 1 jaar geldig)
  • Een seniorenvisum (1 jaar of langer)

 

Toeristenvisum

Ga je op vakantie naar Indonesië en verblijf je er korter dan 60 dagen? Dan heb je aan een toeristenvisum voldoende. Een toeristenvisum is er in 2 vormen; één voor maximaal 30 dagen en één voor maximaal 60 dagen. Een 30-dagen visum kun je alleen in Indonesië zelf verkrijgen en is het zogenaamde Visa On Arrival (VOA). Het 60-dagen visum kun je wel al in Nederland krijgen en dien je aan te vragen bij de Indonesische ambassade in Den Haag.

 

Sociaal-cultureel visum

Een sociaal-cultureel visum is voor mensen die vrienden/familie willen bezoeken of een lange rondreis willen maken, maar ook voor zakelijke doeleinden is dit visum te gebruiken. Voorwaarde om dit visum te verkrijgen is wel dat je een 'sponsor' moet hebben. Iemand/een bedrijf/een instantie uit Indonesië moet jou uitnodigen om te komen. Op dit visum kun je maximaal 6 maanden in Indonesië verblijven. Je moet echter wel het visum tussenstijds steeds verlengen. Dit moet voor de eerste keer na 60 dagen. Daarna moet dit zelfs na iedere 30 dagen.

 

Multiple-entry visum

Met een multiple-entry visum kun je meermaals Indonesië bezoeken binnen een periode van 1 jaar. De maximale duur van ieder afzonderlijk bezoek is 60 dagen. Ook voor dit visum geldt dat je moet beschikken over een sponsor.

 

Seniorenvisum

Ben je 55 jaar of ouder, dan kom je in aanmerking voor een seniorenvisum. Met dit visum kun je een jaar lang in Indonesië verblijven, waarna je het jaarlijks kunt verlengen met 1 jaar. Voor dit visum geldt ook dat je een sponsor moet hebben. Deze dient afkomstig te zijn van een bedrijf dat geregistreerd staat bij de Indonesische Immigratiedienst.

 

Alle visa die gaan over een verblijfsduur langer dan 30 dagen zijn te verkrijgen via de Indonesische ambassade in Den Haag. Voor de exacte voorwaarden raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade. Er zijn ook instanties die veel werk voor je uit handen kunnen nemen en zelfs als sponsor voor je kunnen optreden. Neem hiervoor eens een kijkje op de websites van Stichting Pelita en Access Indonesia.

Reacties (0)

Reageer

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder inloggen.